Telemedicin

RKC telemedicin

Ryggkirurgiskt centrum använder sig av telemedicinsk konsultationstjänst via krypterad videolänk. Tjänsten passar ofta patienter som bor långt från Stockholm eller som inte har tid eller möjlighet att ta sig till oss. Konsultationen passar bra för en första kontakt och för återkoppling efter genomförd MR-undersökning eller återbesök efter operation. Vi kan då visa MR bilder och förklara vad som gör ont i ryggen. Därefter diskuterar vi olika tänkbara behandlingsalternativ vilket kan vara behandling hos sjukgymnast eller ett besök till oss för operationsplanering. Vill du ha din bokade tid eller ditt återbesök som telemedicinskt besök,  kontakta oss på tidsbokningen 08-12458100 för bokning och kallelse med länk. (Det är viktigt att du har ett mobilt BankID / BankID och att du kan vara uppkopplad till dator / smartphone med kamera.

För försäkringsbolag gäller att vid bokning av en patient så måste ni försäkra er om att patienten har tillgång till ett BankID/mobilt BankID samt en uppkopplad dator med kamera alternativt en smartphone. Ni bokar sedan in patienten som vanligt via boka doktorn och anger i bokningen att det är en telemedicinsk konsultation. Vi behöver en aktuell mailadress till patienten för att kunna skicka en länk som kopplar ihop oss. Vid frågor så är ni välkomna att höra av er till oss på info@rkc.se alt tel. 08-12458104 och 08-406 25 29

Så här loggar du in: Klicka på länken :<https://rkc.compodium.com/patient> Du kommer då logga in med ditt Bank-ID och kopplas till det privata mötesrummet. Men innan du kopplas upp mot mötesrummet ska du installera en programvara genom att gå till denna länk: https://rkc.compodium.com/ så kan du installera plugin/app i förväg. Det kan även göras när du ansluter men vi rekommenderar att du installerar i förväg, då kan du även kontakta supporten om problem uppstår via denna länk:  support@compodium.se Du når även den supporten på telefon: 08-241201.

Det är bra om du säkerställer att du kan ladda ner länkarna gärna senast dagen innan avtalad tid. Ibland kan det finnas brandvägg om man tex. kopplar upp sig på en arbetsdator, kontakta administratör för nätverket om så är fallet.