Bli patient

Varmt välkommen till oss på RKC. Vi tar emot dig som söker vård för rygg- och nackbesvär. Vi är Sveriges modernaste klinik för kirurgisk behandling av ryggproblem. I våra helt nybyggda lokaler i centrala Stockholm kan vi erbjuda dig behandlingar av internationell toppklass. Hos oss utgår vi alltid från dig som patient. Det viktigaste för oss är att du får en bra upplevelse hos oss, att du känner dig väl omhändertagen och att du får den behandling som ger dig det absolut bästa resultatet.

För dig som söker via landsting:

För att komma till oss på RKC ska du först söka för dina ryggproblem hos din husläkare eller på din vårdcentral. Om de bedömer att du har behov av en ryggspecialist eller rehabilitering får du en remiss till oss. Vi kommer också behöva en magnetröntgen som är utförd de senaste 12 månaderna.

När vi fått din remiss och våra läkare gjort en bedömning kommer du få en kallelse hem via posten. Det brukar ta 1-3 veckor.

Vi är auktoriserade för Vårdval Ryggkirurgi på uppdrag av Region Stockholm. Det innebär att vårdgarantin gäller hos oss och även samma regler och avgifter som inom Region Stockholm. Om du har frikort är det självklart giltigt hos oss också. Läs mer på www.vardguiden.se.

Om du hör till ett annat landsting i Sverige behöver du oftast ett godkännande från ditt hemlandsting.

Kontakta oss gärna på telefon: 08-124 581 00 om du har några frågor. 

För dig som har privat sjukvårdsförsäkring:

Om du behöver vård för dina ryggproblem kan ditt försäkringsbolag boka tid hos oss via Boka Doktorn. Vi kan även erbjuda dig specialistvård oberoende av avstånd genom telemedicin, en konsultation via webbläsare på din dator. Kontakta ditt försäkringsbolag för mer information.

För dig som är privatbetalande

Du som vill söka vård hos oss privat behöver ingen remiss och oftast kan vi ta emot dig omgående. Vi tillhandahåller självklart hela vårt behandlingsutbud och ser till att du snabbt får den behandling som ger dig bäst resultat.

För att boka en tid kontakta oss på telefon: 08-124 581 00.