Facebook logotyp Linkedin logotyp   Vårdguiden logotyp
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Närbild på en ryggkirurg under en operation.

Forskning

Samtliga grundare av RKC är disputerade och samarbetar i olika typer av forskningsprojekt. Vi tror att forskning är viktigt för att få ökade kunskaper om diagnostik och olika behandlingsalternativ som kan vara aktuella för våra patienter. För att kunna bedriva forskning är vi anknutna till olika forskargrupper på bl.a. Karolinska Institutet. Vi har också samarbeten med Uppsala universitet och Linköpings universitet. Som patient på vår klinik kan du därför komma att bli tillfrågad om att delta i olika studier. Deltagande i studier är förstås alltid frivilligt.

Per Svedmark

Disputerade 2011 med avhandlingen ”Assessment of 3D movements in the Lumbar and Cervical spine with a new CT based method”. Har efter det varit inkopplad på flera olika projekt där den röntgenmetod som han har varit med att utveckla och utvärdera har använts.

Artiklar av Per Svedmark

Anton Rasch

Disputerade 2009 med avhandlingen ”Muscle mass and function after total hip arthroplasty”. Har efter det bl.a. startat en studie med avsikt att undersöka olika typer av infektionsprofylax vid diskbråckskirurgi.

Artiklar av Anton Rasch

Martin Skeppholm

Disputerade 2014 med avhandlingen ”The value of artificial disc replacement in cervical radiculopthy”. Samarbetar med forskare från Uppsala på en fortsättning av den studien där femårsresultaten kommer att presenteras inom kort. Är handledare åt doktorand på Karolinska Institutet i ett projekt som syftar till att ta reda på vilken behandlingsmetod som är mest effektiv för patienter som söker p.g.a. ländryggsbesvär inom primärvården. Samarbetar också med forskare från bl.a. Linköpings universitet i ett projekt för uppföljande träning av patienter som genomgått operation av halsryggen.

Artiklar av Martin Skeppholm

Thomas Henriques

Disputerade 2003 med avhandlingen ”Biomechanical and Clinical Aspects on Fixation Techniques in the Cervical Spine”. Har efter detta bidragit till forskning i andra projekt som bl.a. handledare och klinisk rådgivare.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.