REHAB

Det är inte alltid ryggproblem behöver lösas med kirurgi utan med fördel kan behandlas med fysioterapi. När du kommer till oss gör vi en bedömning och hittar den behandlingsform som kommer att ge just dig det bästa resultatet. Vi har ett nära samarbete med våra läkare/kirurger och kan konsultera dem vid behov.

Alla fysioterapeuter på RKC har lång erfarenhet av diagnostik, behandling och rehabilitering av rygg- och nackrelaterade besvär. Vi vidareutbildar oss kontinuerligt och följer hela tiden de senaste forskningsresultaten inom området. Du som patient kan därför känna dig helt trygg med att du alltid får bästa möjliga vård hos oss.

Din upplevelse av vården här och resultatet av din rehabilitering är vår högsta prioritet. Tillsammans med dig skapar vi de bästa förutsättningarna för din rehabilitering. Det är du som är huvudpersonen. Att du känner dig delaktig och tar ett aktivt ansvar för din rehabilitering är av största vikt eftersom vi vet att det ger dig de bästa chanserna att lyckas både på kort och lång sikt.

FRISQ-appen

Forskning och utveckling är viktigt för oss. För att optimera din vård har RKC tillsammans med FRISQ utvecklat en app som är den första i sitt slag inom ortopedisk vård. Via appen kan du som patient följa hela din vårdprocess via en smartphone, iPad eller surfplatta. Syftet är att du ska ha tillgång till all information, få en översikt av planerade möten och hela din rehabiliteringsprocess samt kunna utvärdera hur det går för dig. Här kommer vi att kunna skapa unika vårdplaner i samråd med dig där målet och vägen till målet enkelt går att följa och utvärdera. Du laddar enkelt ner FRISQ-appen från App Store eller Google Play.

Vi är övertygade om att en trygg, välinformerad och engagerad patient har de bästa förutsättningarna för ett gott resultat.

För dig som är landstingspatient

Efter din nack- eller ryggoperation får du möjlighet att delta i grupprehabilitering på RKC. Där får du träna fysiskt och du får övningar och träningsråd med dig hem som du sköter på egen hand. Att jobba med grupprehabilitering  ger dig dessutom möjlighet att träffa andra patienter i samma situation. Det kommer att stärka dig och din tillit till kroppens förmåga i rehabiliteringsprocessen.

För dig som har sjukvårdsförsäkring

Vi tar emot patienter för bedömning och behandling/rehabilitering från de flesta försäkringsbolag. Vill du komma till oss kan du kontakta ditt försäkringsbolag.

För dig som är privatbetalande

Om du inte har en sjukvårdsförsäkring kan du komma till oss som privatbetalande. Du behöver ingen remiss och oftast kan vi ta emot dig omgående. Kontakta oss om du vill veta mer eller boka en tid!