REHAB

Det är inte alltid ryggproblem behöver lösas med kirurgi. De flesta patienter med rygg- och nackrelaterade besvär kan med fördel behandlas med fysioterapi. När du kommer till oss gör vi en bedömning och hittar den behandlingsform som kommer att ge just dig det bästa resultatet. Vi har ett nära samarbete med våra ryggkirurger och kan konsultera dem vid behov.

Alla fysioterapeuter på RKC har lång erfarenhet av diagnostik, behandling och rehabilitering av rygg- och nackrelaterade besvär. Vi vidareutbildar oss kontinuerligt och följer hela tiden den senaste forskningen inom området. Du som patient kan därför känna dig helt trygg med att du alltid får bästa möjliga vård hos oss.

Din upplevelse av vården hos oss och resultatet av din rehabilitering är vår högsta prioritet. Tillsammans med dig skapar vi de bästa förutsättningarna för din rehabilitering. Det är du som är huvudpersonen. Att du är delaktig och tar ett aktivt ansvar för din rehabilitering är av största vikt då det ger dig de bästa chanserna att lyckas både på kort och lång sikt.

FRISQ

Forskning och utveckling är viktigt för oss. För att optimera din vård har RKC tillsammans med FRISQ utvecklat en helt unik digital lösning som är den första i sitt slag inom ortopedisk vård. Vi är övertygade om att en trygg, välinformerad och engagerad patient har de bästa förutsättningarna för ett gott resultat. Via FRISQ kan du som patient följa hela din vårdprocess via en smartphone, dator eller surfplatta. Syftet är att du ska ha tillgång till all information, få en översikt av planerade möten och hela din rehabiliteringsprocess samt kunna utvärdera hur det går för dig. Här kommer vi att kunna skapa unika vårdplaner i samråd med dig där målet och vägen till målet enkelt går att följa och utvärdera. Du får mer information om FRISQ i samband med din operationsplanering.

För dig som är regionspatient

Efter din nack- eller ryggoperation får du möjlighet att delta i grupprehabilitering på RKC. I samband med dessa besök följer vi upp hur du mår efter din operation. Du får vägledning och rådgivning kring rehabträning av fåra duktiga fysioterapeuter.  Du får också träna fysiskt och du får övningar och träningsråd med dig hem så att du sedan på egen hand kan rehabträna på rätt sätt. Att jobba med grupprehabilitering  ger dig dessutom möjlighet att träffa andra patienter i samma situation. Rätt rehabträning kommer att optimera din fysiska kapacitet och ditt resultat efter din operation.

För dig som har sjukvårdsförsäkring

Vi tar emot patienter för bedömning och behandling/rehabilitering från de flesta försäkringsbolag. Vill du komma till oss kontaktar du ditt försäkringsbolag.

För dig som är privatbetalande

Om du inte har en sjukvårdsförsäkring kan du komma till oss som privatbetalande. Du behöver ingen remiss och oftast kan vi ta emot dig omgående. Kontakta oss om du vill veta mer eller boka en tid!