Väntetider

Aktuella väntetider till Ryggkirurgiskt Centrum (Juni 2024 -augusti 2024)

I samarbete med Zymego kan du som patient på utvalda tidstyper få erbjudande om återbudstider via SMS/e-post. Logga in med BankID på Zymego.se och anmäl dig för att få erbjudanden om tidigare tider.

Vi är auktoriserade för Vårdval Ryggkirurgi på uppdrag av Region Stockholm. Det innebär att vårdgarantin gäller hos oss och även samma regler och avgifter som inom Region Stockholm. Vi erbjuder alltid en besökstid och behandling inom vårdgarantins tidsgräns, mer information finns på 1177.

Väntetider för dig som är utomlänspatient, klicka här.


Mottagningsbesök

Läkare: 8 veckor

Sambedömning: 10 veckor

Operation

Diskbråck Ländrygg: 2 veckor innan vecka 28
Spinal stenos Ländrygg: 12 veckor
Steloperation Ländrygg: 20 veckor
Halsrygg: 12 veckor


Första besök (30 dagar): När du som regionspatient söker vård hos oss strävar vi efter att erbjuda ditt första besök inom 30 dagar. Under detta besök kommer våra specialister att genomföra en grundlig medicinsk bedömning, diagnostik och diskutera behandlingsalternativ med dig.

RKC Verksamhetsbilder Fotograf Karin Boo-120

Väntetid till operation (90 dagar): Om operation anses vara nödvändig strävar vi efter att boka din operation inom ytterligare 90 dagar från det att behandlingsplanen är fastställd. Detta innebär att vår totala vårdgaranti för regionspatienter är 30+90 dagar.

Ovanstående väntetider till operation gäller från det att du efter ett bedömningsbesök hos oss har blivit inplanerad för en operation via våra operationskoordinatorer. Du kan även följa din remiss via 1177 och se om remissen kommit fram och om den är bedömd.

Det är värt att notera att våra läkare alltid utför en medicinsk bedömning, och i vissa fall kan väntetiderna bli kortare baserat på akutbehov eller andra medicinska överväganden. Vi förstår vikten av att minska väntetiderna för våra patienter och strävar efter att erbjuda kvalitetsvård inom rimliga tidsramar. Vänligen kontakta oss om du har ytterligare frågor eller behöver mer information om vår vårdprocess och vårdgarantin.

Vänligen observera att väntetiderna ovan gäller för patienter inom Region Stockholm där vårdgarantin är förstärkt. Väntetider kan variera och bli något längre om det finns önskemål om specifik kirurg.