Rehab efter operation

Att rehabträna efter din operation är viktigt för att uppnå bästa möjliga resultat och funktion. Ca 3-4 veckor efter din operation blir du kallad till ett återbesök till en av våra fysioterapeuter. I samband med ditt besök går igenom hur du kan vara aktiv och rehabträna efter operation, för att få bästa möjliga resultat efter din operation. Du får övningar och träningsråd med dig hem och kan sedan sköta din rehabträning på egen hand. Rehabperioden efter operation varierar i tid, bland annat beroende på vilken sorts operation du har gjort. Efter avslutad rehab rekommenderar vi att du fortsätter friskvårdsträna för att bibehålla bästa möjliga nack- och rygghälsa och förebygga framtida problem.  

Alla fysioterapeuter på RKC har lång erfarenhet av rehabilitering av rygg- och nackrelaterade besvär. Vi vidareutbildar oss kontinuerligt och följer hela tiden de senaste forskningsresultaten inom området. Du som patient kan därför känna dig helt trygg med att du alltid får bästa möjliga vård hos oss.

Tillsammans med dig skapar vi de bästa förutsättningarna för din rehabilitering. Det är du som är huvudpersonen. Att du känner dig delaktig och tar ett aktivt ansvar för din rehabilitering är av största vikt eftersom vi vet att det ger dig de bästa chanserna att lyckas både på kort och lång sikt.

Om du är opererad hos oss och har frågor om aktivitet och träning efter operation kan du boka en telefontid till en av våra fysioterapeuter. Telefon: 08-124 581 00, välj tonval 6. Observera att du måste ange ditt personnummer för att kunna boka telefontid.

För dig som är privatbetalande

Efter din operation har du möjlighet att boka in en eller flera tider till någon av våra fysioterapeuter.  Rehabträning efter operation är viktigt för att få bästa möjliga resultat efter din operation. Du kan också välja att sköta din rehabträning på egen hand.

FRISQ-appen

Forskning och utveckling är viktigt för oss. För att optimera din vård har RKC tillsammans med FRISQ utvecklat en app som är den första i sitt slag inom ortopedisk vård. Via appen kan du som patient följa hela din vårdprocess via en smartphone, iPad eller surfplatta. Syftet är att du ska ha tillgång till all information, få en översikt av planerade möten och hela din rehabiliteringsprocess samt kunna utvärdera hur det går för dig. Du laddar enkelt ner FRISQ-appen från App Store eller Google Play.

Vi är övertygade om att en trygg, välinformerad och engagerad patient har de bästa förutsättningarna för ett gott resultat.

Information inför hemgång

Klicka på länken nedan för att komma till en presentation med information inför- och efter din operation.

https://www.rkc.se/information-infor-din-operation/

Träningsprogram

Träningsprogram hittar du under respektive flik på denna sida. Via vår Facebooksida kan du också se träningsvideor med övningar du kan göra hemifrån. Klicka här så hittar du våra träningsvideor.