Inför ditt besök

För oss är det av största vikt att du som patient ska ha all den information du behöver för att få ut det bästa av ditt första besök hos oss.

Du kan enkelt följa din remiss och ditt ärende via 1177.se. Logga in och sök efter vår mottagning, Ryggkirurgiskt centrum. Där kan du se om din remiss är skickad, mottagen, bedömd, besvarad och om svar är mottaget.

Ditt första besök hos oss kommer att ske på vår trevliga mottagning. Här träffar du en eller flera av våra medarbetare. När vi gått igenom den information vi fått från din husläkare eller ditt försäkringsbolag bokas du för bedömning hos fysioterapeut eller ryggkirurg. Vi vet att de flesta som kommer till oss inte behöver en operation utan har större nytta av en fysioterapeut. För att ändå kunna ge en helhetsbedömning arbetar vi i dessa fall med sambedömning av fysioterapeut och kirurg så att du ska få den bästa behandlingsplanen för just dina problem.

Viktigt att tänka på inför ditt besök

  • Ladda hem, fyll i och ta med dig formuläret: Hälsodeklaration
  • Ta med en lista på de mediciner du tar
  • Kom i god tid men stressa inte
  • Mottagningen öppnar kl. 07.30 

Rökning/Tobak

Det är en klar fördel för dig om du kan sluta med tobak redan när du får din remiss till oss. Det kommer ge dig betydligt bättre förutsättningar till ett bra behandlingsresultat. Även om vi bedömer att du inte behöver en operation och ska behandlas på annat sätt, ger ett rök-/snusstopp dig större chanser att bli bättre. Det finns bra hjälp att få här: www.slutarokalinjen.se

FRISQ

För att underlätta för dig att följa med i din behandlingsplan inför, under och efter din operation eller rehab hos oss har vi tagit fram en helt unik digital lösning tillsammans med företaget FRISQ. När du loggar in i FRISQ kan du bl.a. ta del av viktig information, få instruktioner om förberedelser inför din operation och möjlighet att svara på formulär innan och efter din operation. Läs mer här.

frisq_mobile_loggaskärm