Inför ditt besök

För oss är det av största vikt att du som patient ska ha all den information du behöver för att få ut det bästa av ditt första besök hos oss.

Du kan enkelt följa din remiss och ditt ärende via 1177.se. Logga in och sök efter vår mottagning, Ryggkirurgiskt centrum. Där kan du se om din remiss är skickad, mottagen, bedömd, besvarad och om svar är mottaget.

Ditt första besök hos oss kommer att ske på vår trevliga mottagning. Här träffar du en eller flera av våra medarbetare. När vi gått igenom den information vi fått från din husläkare eller ditt försäkringsbolag bokas du för bedömning hos fysioterapeut eller ryggkirurg. Vi vet att de flesta som kommer till oss inte behöver en operation utan har större nytta av en fysioterapeut. För att ändå kunna ge en helhetsbedömning arbetar vi i dessa fall med sambedömning av fysioterapeut och kirurg så att du ska få den bästa behandlingsplanen för just dina problem.

Viktigt att tänka på inför ditt besök

Inför ditt besök skall du ha fyllt i en digital hälsodeklaration som du fått via 1177. Om du av någon anledning ej fått en digital version får du en hälsodeklaration vid ditt besök. Kom då 10 minuter tidigare så att du i lugn och ro kan fylla i den.

  • Skriv ut och fyll i denna smärtritning om du har möjlighet. Ta med den till oss vid besöket

  • Kom i god tid men stressa inte

  • Mottagningen öppnar kl. 07.30 

Mottagning

Rökning/Tobak

Det är en klar fördel för dig om du kan sluta med tobak redan när du får din remiss till oss. Det kommer ge dig betydligt bättre förutsättningar till ett bra behandlingsresultat. Även om vi bedömer att du inte behöver en operation och ska behandlas på annat sätt, ger ett rök-/snusstopp dig större chanser att bli bättre. Det finns bra hjälp att få här: www.slutarokalinjen.se