Grupprehabilitering efter din operation

Du kommer att kallas till grupprehabilitering efter ca 4 veckor. Vi ser gärna att du kommer till oss minst 4 gånger med 2 veckors intervall.

Att jobba med grupprehabilitering ger dig möjlighet att träffa andra patienter i samma situation. Rätt rehabträning kommer att optimera din fysiska kapacitet och ditt resultat efter din operation.

I samband med ditt besök går vi igenom hur du kan vara aktiv och rehabträna. Du får övningar och träningsråd med dig hem och kan sedan med stöd av oss sköta din rehabträning på egen hand. Vi vill under dessa besök informera dig om läkningsprocessen, hur långvarig smärta påverkar dig psykiskt och fysiskt. Vi kan erbjuda dig att boka individuella besök om du har frågor gällande smärthantering och bakslag.

Rehabperioden efter operation varierar i tid, bland annat beroende på vilken sorts operation du har gjort. Efter avslutad rehab rekommenderar vi att du fortsätter friskvårdsträna för att bibehålla bästa möjliga nack- och rygghälsa och förebygga framtida problem.  

Alla fysioterapeuter på RKC har lång erfarenhet av rehabilitering av rygg- och nackrelaterade besvär. Vi vidareutbildar oss kontinuerligt och följer hela tiden de senaste forskningsresultaten inom området. Du som patient kan därför känna dig helt trygg med att du alltid får bästa möjliga vård hos oss.

Tillsammans med dig skapar vi de bästa förutsättningarna för din rehabilitering. Det är du som är huvudpersonen. Att du känner dig delaktig och tar ett aktivt ansvar för din rehabilitering är av största vikt eftersom vi vet att det ger dig de bästa chanserna att lyckas både på kort och lång sikt.

Om du är opererad hos oss och har frågor om aktivitet och träning efter operation kan du boka en telefontid till en av våra fysioterapeuter. Telefon: 08-124 581 00. Observera att du måste ange ditt personnummer för att kunna boka telefontid.

För att avboka/omboka eller få en tidigare tid gå in och registrera dig med mobilt bankid på zymego.se

FRISQ

Forskning och utveckling är viktigt för oss. För att optimera din vård har RKC tillsammans med FRISQ utvecklat en digital lösning som är den första i sitt slag inom ortopedisk vård. Via FRISQ kan du som patient följa hela din vårdprocess via en smartphone, iPad/surfplatta eller dator. Syftet är att du ska ha tillgång till all information, få en översikt av planerade möten och hela din rehabiliteringsprocess samt kunna utvärdera hur det går för dig.

Vi är övertygade om att en trygg, välinformerad och engagerad patient har de bästa förutsättningarna för ett gott resultat. Vi följer ditt resultat via olika uppföljningsformulär som kommer via FRISQ kontinuerligt. Det kan gälla smärta eller andra viktiga parametrar. Efter 3 månader får du även utvärdera hur du upplever rehabiliteringen PÅ RKC. Din feedback är viktig för oss.